Skip to content
MOJA ZGODBA

Že odkar pomnim sem rada ustvarjala. Ko sem bila majhna sem oboževala risanje in barvanje. Samo, da so bile BARVE! Po končani osnovni šoli, sem se odločila, da se vpišem v sredno aranžersko šolo. Odločitev sem prvo leto obžalovala, kasneje pa mi je šola postala všeč in res sem uživala v ustvarjanju vsemogočnih projektov, ki so nam jih nalagali učitelji. Ker so me vedno spremljale tudi živali, predvsem konji in psi, sem se po končani srednji šoli vpisala na visokošolski študij kmetijstva – zootehnike. Takoj na začetku študija sem dojela, da to res ni to kar želim početi, ampak sem študij vseeno dokončala. Ustvarjanje je ponehalo, imela sem res dolgo pavzo, ko nisem ustvarila nič, le kako risbo sem in tja.

Šest let nazaj pa me je sodelavec vprašal, če bi mu spletla zapestnico iz paracorda. Takrat sem prvič slišala za to vrvico in ko sem malo raziskala splet (in uspešno končala prvi projekt – zapestnico), mi je takoj prišlo na misel, da želim splesti ovratnico za mojo psičko. In je prišla prva pošiljka vrvic. Nato drugi paket (seveda nekoliko večji, kot prejšnji). In tretji, četrti,... dokler ni bila dodatna soba polna paracorda različnih barv, sponk, karabinov,... postala sem zasvojena! Ni minil trenutek, ko ne bi nekaj pletla, raziskovala izbirala nove barve... Prišla je prva spontana prodaja, kateri je sledila naslednja in naslednja.

Začetki so bili peklenski, saj nisem imela izkušenj s karabini, sponkami, vrvicami. Nisem vedela, kaj je kvalitetno in kaj je krš, zato sem si nabrala kar nekaj zaloge, ki sedaj pozabljena počiva na dnu kakega predala, saj z mojo rastjo in znanjem, nisem bila več zadovoljan z njeno kavliteto. Odločna sem bila, da želim prodajati le kvalitetne in lepe, unikatne izdelke. Pet let kasneje lahko potrdim, da sem že skoraj tam (sem večen perfekcionist, ki vedno najdem neko malo napakico na izdelku, ki bi jo lahko naredila bolje). Veliko dam na unikatnost, zato dvojnike delam zelo redko. Če je ročno delo, naj ostane unikat, se strinjaš?

Moje podjetje je do nedavnega raslo, kot popoldansko delo ob moji redni (izjemno dolgočasni, ampak »varni«) sLužbi. 1.6.2021 pa sem ponosno nastopila, kot direktorica svojega lastnega podjetja in rekla »ADIJO« bivši službi. Tako sem trenutno sam svoj šef. Ustvarjam vzorčke, za katere prej nisem imela priložnosti, ustvarjam nove kombinacije in se neizmerno zabavam, ker živim svoje sanje, ki sem si jih zgradila sama.

Moje življenje bi bilo izjemno dolgočasno, če me v življenju ne bi spremljala moja šefica Daisy. Bernska planšarka, vedno nasmejana in vedno za akcijo. Če pa je potrebno spati cel dan, bo pač spala cel dan. Hehe. Neizmerno ima rada travo (za papcat, da ne bo pomote), obožuje banano in vse kar se da pojesti. Vedno za sprehod, le če ni prevroče. Ali če dežuje. Ali preveč piha. Ali pa, ko se ji enostavno ne da. Morja ne mara, je pa za super senco pod največjim drevesom!

Sama obožujem naravo, živali in dobro knjigo. Sem vedno za sprehod, tudi če je vroče, piha ali dežuje. No, razen takrat, ko se mi res ne da. Takrat se pritožujem na ves glas in ne spustim naslonjala kavča. Moji prvi dve ljubezni sta sigurno konji in psi, mačke so takoj na tretjem mestu. Rada fotografiram naravo. Rada imam morje, jezera, reke, slapove. Najraje imam, ko grem v naravo in si vzamem zraven za plesti. Takrat nastanejo izdelki, ki res sevajo neko posebno energijo – mojo, mirno in pozitivno.

Uživam življenje, ker mislim, da bi tako morali živeti popolnoma vsa živa bitja na svetu!

©2021 Eva's canine & equine accessories | Vse pravice pridržane!